Arlette Putker – Blees

Advocaat - Managing Partner

Arlette Putker heeft een lange staat van dienst in de commerciële arbeidsrechtpraktijk in het topsegment van de markt en bedient een breed scala van voornamelijk zakelijke cliënten. Haar focus ligt op (collectief)ontslagrecht, reorganisaties, arbeidsrechtelijke procedures en privacy op de werkvloer.

Arlette Putker-Blees studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft zij de voltijdse post-doctorale opleiding aan de Grotius Academie gevolgd. Vanaf 1990 tot 1993 is Arlette werkzaam geweest als advocaat bij Buruma Maris om zich vervolgens gedurende 15 jaar volledig toe te leggen op het arbeidsrecht in de praktijkgroep Employment, Tax & Benefits bij Stibbe te Amsterdam. Haar focus ligt op (collectief)ontslagrecht, reorganisaties, fusies en overnames, alsmede (harmonisatie van) arbeidsvoorwaarden. Arlette procedeert regelmatig over tal van arbeidsrechtelijke kwesties en is gespecialiseerd in werkvloer gerelateerd privacy recht (o.a. fraudezaken en pre-employment screening).

Arlette is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Zij publiceert in vaktijdschriften over onder meer de privacyaspecten van het arbeidsrecht en doceert arbeidsrecht en privacy recht bij gerenommeerde cursusinstituten, zoals OSR, Permeduc, VU Law Academy en ESAA Executive Programs (Erasmus Universiteit Rotterdam). Daarnaast geeft zij in-company trainingen aan (HR) directeuren en HR managers.

Haar profiel als advocaat kenmerkt zich door doortastend en voortvarend optreden waarbij hoogwaardige expertise wordt gecombineerd met een sterk ontwikkeld probleemoplossend vermogen. Arlette is een van de oprichters van L&A advocaten.