Hanneke Klinckhamers

Advocaat - Partner

Hanneke Klinckhamers heeft een lange staat van dienst in de commerciële arbeidsrechtpraktijk in het topsegment van de markt en bedient een breed scala van zakelijke en particuliere cliënten. Haar focus ligt op het ambtenarenrecht, (collectief)ontslagrecht en arbeidsongeschiktheidsrecht.

Hanneke Klinckhamers studeerde Nederlands recht in Leiden. Na 4 jaar werkzaam te zijn geweest bij de rechtbank Amsterdam maakte zij in 1996 de overstap naar de advocatuur. Vanaf 1996 tot medio 2012 was zij werkzaam bij Boekel De Nerée. Hanneke heeft zich per 1 juni 2012 aangesloten als partner bij L&A advocaten.

De focus van Hanneke ligt op de rechtspositie van de ambtenaar in de (semi)publieke sector, zoals de zorg, het onderwijs en de cultuursector, alsmede (collectief)ontslagrecht en de problematiek van de zieke werknemer.

Hanneke heeft een aantal specialistische opleidingen gevolgd waaronder de Postacademische Leergang Arbeidsrecht. Zij spreekt regelmatig op seminars en geeft workshops over onder meer dossieropbouw en de zieke werknemer en heeft diverse arbeidsrechtelijke en ambtenarenrechtelijke publicaties op haar naam staan.

Hanneke is lid van diverse beroepsverenigingen, waaronder Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Vereniging voor Ambtenaar en Recht (VAR).