Inge Slangen

Advocaat - Mediator - Partner

Met meer dan 20 jaar ervaring is Inge actief en bedreven in alle facetten van het arbeidsrecht. Inge adviseert, bemiddelt en procedeert als een schikking niet kan worden bereikt. Haar focus ligt op ziekte-en arbeidsongeschiktheid, het begeleiden van reorganisaties en het individuele ontslagrecht.

Inge Slangen studeerde rechten aan de Universiteit Maastricht en is advocaat sinds 2000. In 2009 heeft zij de voltijdse post-doctorale opleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie afgerond. Inge heeft o.a. voor BoelsZanders Advocaten, Halsten Advocaten en CLINT|Littler gewerkt. In de tijd dat Inge haar eigen advocatenkantoor had, verrichtte zij naast werkzaamheden in haar eigen arbeidsrechtpraktijk ook diverse interim-opdrachten voor onder meer ABAB Accountants en Adviseurs, de VVAA (Vereniging voor Arts en Auto) en de LAD (Landelijke Vereniging voor Artsen in Dienstverband)

Inge werkt voor binnen- en buitenlandse ondernemingen,  zowel in de profit- als non-profit sector, en staat tevens werknemers bij. Ook geeft Inge regelmatig in-house trainingen.

Naast advocaat is Inge MfN-registermediator. Met een oplossingsgerichte aanpak bemiddelt zij vooral in geschillen op de werkvloer en in geval van problemen bij re-integratie tijdens ziekte. Inge is tevens een ervaren mediator in het weer op gang brengen van de communicatie tussen partijen zodat partijen in staat zijn in constructief overleg (werk)afspraken te maken dan wel in goed onderling overleg te komen tot een einde van de (arbeids)overeenkomst.

Inge is creatief, een doortastend onderhandelaar, een goede sparringpartner, strategisch sterk, oplossingsgericht en dringt snel door tot de kern van de zaak.

Inge is lid van diverse specialisatieverenigingen, zoals de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland), VAAA (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam), GVAA (Gooische Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten). Verder is Inge op vrijwillige basis buurtbemiddelaar bij Versa Welzijn.