Irene Francken – van der Ven

Advocaat - Partner

Irene Francken-van der Ven heeft ruime arbeidsrechtelijke ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Haar focus ligt op reorganisaties, ontslagrecht, CAO recht en het concurrentiebeding.

Irene Francken studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Nijmegen. Voor haar afstudeerscriptie “Bescherming tegen vrouwelijke genitale verminking binnen het rechtsstelsel van de Verenigde Naties” ontving zij de prijs voor beste rechtenscriptie studiejaar 2003/2004 van de Universiteit van Nijmegen. Na haar studie volgde Irene de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en een deelmaster Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Haar juridische loopbaan is Irene begonnen in het bedrijfsleven. Gedurende drie jaar was zij werkzaam als bedrijfsjurist bij respectievelijk Deloitte en de Bijenkorf. Dit heeft haar inzicht gegeven in de arbeidsrechtelijke vraagstukken die binnen een bedrijf spelen. Ook is zij betrokken geweest bij diverse reorganisaties. Vervolgens heeft Irene tweeënhalf jaar als arbeidsrechtjurist bij DAS rechtsbijstand gewerkt, waar zij is opgetreden voor zowel werknemers als werkgevers en ruime advies- en proceservaring heeft opgedaan. Zij heeft daarnaast onder meer trainingen gegeven op het gebied van het CAO recht.

Haar werkwijze is doortastend en praktisch en haar focus ligt op reorganisaties, ontslagrecht, CAO recht en het concurrentiebeding.

Irene is lid van de Vereniging Arbeidsrechtsadvocaten Nederland en de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA) . In 2016 heeft zij met goed gevolg de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond.