Irene Francken – van der Ven

Advocaat - Partner

Irene Francken-van der Ven heeft ruime arbeidsrechtelijke ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Haar focus ligt op reorganisaties, ontslagrecht, medezeggenschap en het concurrentiebeding.

Irene Francken studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Nijmegen. Voor haar afstudeerscriptie “Bescherming tegen vrouwelijke genitale verminking binnen het rechtsstelsel van de Verenigde Naties” ontving zij de prijs voor beste rechtenscriptie studiejaar 2003/2004 van de Universiteit van Nijmegen. Na haar studie volgde Irene de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en een deelmaster Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Haar juridische loopbaan is Irene begonnen in het bedrijfsleven. Zij was onder meer werkzaam als bedrijfsjurist bij Deloitte en de Bijenkorf. Dit heeft haar inzicht gegeven in de arbeidsrechtelijke vraagstukken die binnen een bedrijf spelen. Ook is zij betrokken geweest bij diverse reorganisaties.

Haar werkwijze is doortastend en praktisch en haar focus ligt op reorganisaties, ontslagrecht, medezeggenschap en het concurrentiebeding. Irene staat verschillende ondernemingsraden bij en geeft diverse cursussen over medezeggenschap, privacy op de werkvloer en arbeidsrechtelijke actualiteiten.

Irene is lid van de Vereniging Arbeidsrechtsadvocaten Nederland en de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA) . In 2016 heeft zij met goed gevolg de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond.