Irene Francken

Advocaat - Partner

Irene is in 2007 gestart als arbeidsrecht jurist in het bedrijfsleven en maakte in 2012 de overstap naar L&A advocaten. Haar focus ligt op reorganisaties, overgang van onderneming, due dilligence trajecten, medezeggenschap, privacy, de statutair bestuurder en overeenkomst van opdracht/ZZP’ers.

Door haar arbeidsrechtelijke ervaring in het bedrijfsleven (onder meer bij Deloitte en de Bijenkorf) heeft Irene goed zicht op wat de ondernemer wil. Haar aanpak is oplossingsgericht en pragmatisch. Zij schuwt confrontatie niet, maar is ook heel goed in staat om zaken te ontrafelen en op te lossen. Irene staat voornamelijk werkgevers bij, maar ook ondernemingsraden en werknemers.

Irene studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Nijmegen. Voor haar afstudeerscriptie “Bescherming tegen vrouwelijke genitale verminking binnen het rechtsstelsel van de Verenigde Naties” ontving zij de prijs voor beste rechtenscriptie studiejaar 2003/2004 van de Universiteit van Nijmegen. Na haar studie volgde Irene de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en een deelmaster Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Irene is lid van de Vereniging Arbeidsrechtsadvocaten Nederland. In 2016 heeft zij met goed gevolg de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond. Irene geeft diverse cursussen over medezeggenschap, privacy op de werkvloer en arbeidsrechtelijke actualiteiten aan onder andere het Instituut voor Arbeidsrecht.