Karolina Dorenbos

Advocaat - Partner

Karolina Dorenbos heeft ruime corporate arbeidsrechtelijke ervaring opgedaan in zowel de advocatuur, de rechtelijke macht als het bedrijfsleven. Haar focus ligt op corporate en collectief arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en pensioenrecht.

Karolina Dorenbos studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht. In 2007 heeft zij met goed gevolg de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht afgerond. Na onder andere werkzaam te zijn geweest bij ABN AMRO en Baker McKenzie heeft Karolina zich per 1 juni 2017 aangesloten als partner bij L&A advocaten.

Karolina publiceert regelmatig in vaktijdschriften en blogt over onder meer medezeggenschap en arbeids- en pensioenrechtelijke actualiteiten en onderwerpen. Ook geeft zij voor cliënten (op maat gemaakte) workshops en lezingen over medezeggenschap en governance, cao- en pensioenrecht.

Haar werkwijze is gericht op het aangaan en opbouwen van relaties met haar cliënten. Zij richt zich niet alleen op de juridische hindernissen en obstakels maar vooral op de mogelijkheden binnen de onderneming van haar cliënten.

Karolina is lid van diverse beroepsverenigingen, waaronder de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), Vrouwen in institutioneel Pensioen (ViiP) en de Vereniging voor Pensioenrecht.