Ik heb aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd en vervolgens de eenjarige fulltime postdoctorale opleiding van de Grotius Academie met succes afgelegd. Ik heb daar geleerd hard te werken en heb ervaren hoe waardevol het is om jezelf op meerdere fronten uit te dagen en uiteindelijk te specialiseren.

Mijn loopbaan begon bij EY in 1989 als jurist ondernemingsrecht om vervolgens in 1990 als advocaat arbeids- en ondernemingsrecht bij cassatiekantoor Buruma & Maris te starten. Vervolgens werkte ik 15 jaar bij Stibbe, waar mijn volledige focus op het arbeidsrecht lag. Bij Stibbe deed ik ook HR management, hetgeen mij veel heeft gebracht voor mijn huidige arbeidsrechtpraktijk. Mijn internships in Washington (Arent Fox Kintner Plotkin Kahn en Londen (Ashurst Morris Crisp) hebben mij geleerd dat ik ook in een internationale samenwerking makkelijk verbinding maak en waarde kan toevoegen.

In 2008 heb ik samen met Liesbeth Franx L&A Advocaten opgericht. Na een paar jaar in een mooie pastorie te Lijnden te hebben gewerkt, zijn wij in verband met de groei van kantoor in 2015 naar Amsterdam gegaan.

Nu ikzelf ondernemer ben, begrijp ik beter wat een ondernemer drijft en wat de uitdagingen zijn voor een organisatie. Ik sta bekend als een stevige advocaat die moeilijke zaken in beweging zet, verder brengt en oplost. Mijn streven is om een zaak zodanig op te lossen dat een cliënt dat als winnen ervaart. Dat kan een schikking zijn maar net zo goed een procedure.

Ik ben dankbaar dat werkgever-cliënten mij soms al meer dan 25 jaar vertrouwen geven, ook al wisselen de HR-directeuren. Voor mij is het belangrijkste om waarde toe te voegen en organisaties te ondersteunen met het oplossen en structureel beter maken van hun organisatie op arbeidsrechtelijk vlak.

Daarnaast geef ik graag trainingen op het gebied van diverse arbeidsrechtelijke thema’s. Mijn gastdocentschap aan de Erasmus Universiteit voor de Financieel Forensisch Deskundige Opleiding geeft mij steeds weer nieuwe inzichten op het gebied van fraude en onderzoek.

Ten slotte ben ik lid van de Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Privacyrecht (VPR), de Vereniging van Advocaten in de Arrondissementen Amsterdam en Noord-Holland (VAAA) en de European Employment Lawyers Association (EELA).


Cliënten over Arlette:

Gedurende het proces voel ik me uitermate kundig en prettig geholpen met dito uitkomst.”

“Wat een mooie uitkomst! Dank voor de geweldige bijdrage. Ondanks dat de aanleiding niet zo leuk was, heb ik de samenwerking als zeer plezierig en professioneel ervaren.”

“Praktische ‘can-do’ mentaliteit gecombineerd met gedegen juridische expertise en zakelijk inzicht.”

“Arlette Putker-Blees is zeer deskundig, pro-actief en flexibel in het vinden van oplossingen.”