De combinatie van advocaat en mediator leidt tot het beste van twee werelden. Betere resultaten voor beide partijen met behoud van de relatie en een kostenefficiënte oplossing.

Ik ben een arbeidsrechtadvocaat en tevens MfN-registermediator die oog heeft voor het resultaat. Advocaat en mediator: Het beste van twee werelden. Partijdig versus onpartijdig. Vechten versus consensus. Deze twee werelden samenbrengen leidt tot mooie uitkomsten. Het mooiste is natuurlijk als de uitkomst een maximaal resultaat is met behoud van de relatie.

Ik ben een geboren doorzetter en vechter. Alleen vind ik het steeds belangrijker om naast mijn juridische expertise mijn sociale vaardigheden hieraan toe te voegen. Dit leidt tot betere resultaten voor beide partijen. Als mediator kan ik de ruimte creëren om beide partijen zich te laten verdiepen in vragen als: hoe is een conflict ontstaan, wat schuilt erachter, wat zijn ieders belangen en hoe halen we er meer uit met behoud van de relatie? Op basis daarvan bepaal ik een strategie die wederzijdse belangen dient in plaats van in loopgraven te belanden. Procesrisico’s en oplopende kosten kunnen vermeden worden waarbij soms ook nog wordt bereikt dat mensen (weer) met elkaar door een deur kunnen.

Het voordeel van het zijn van mediator en advocaat is dat de mediationopleiding mij tot een meer complete advocaat heeft gemaakt met extra vaardigheden die soms procedures kunnen voorkomen waardoor een zaak kostenefficiënt kan worden opgelost voor de cliënt.

Heb je vragen over mediation of het mediationproces? Neem dan rechtstreeks contact op met:

Inge Slangen

Advocaat – MfN-mediator – Partner

T: 020- 7608810/06 1091 39 99

E: Inge.Slangen@LenAadvocaten.nl

www.LenAadvocaten.nl