Liesbeth Franx – Schaap

Advocaat - Partner

Liesbeth Franx heeft een lange staat van dienst in de commerciële arbeidsrechtpraktijk in het topsegment van de markt en bedient een breed scala van voornamelijk zakelijke cliënten. Haar focus ligt op (collectief) ontslag, CAO, medezeggenschap, overgang van onderneming en de (statutair) bestuurder.

Liesbeth Franx-Schaap studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Na haar studie is zij in 1987 beëdigd als advocaat. Van 1987 tot 1997 is zij werkzaam geweest bij Nauta Dutilh, eerst in Amsterdam en later in Rotterdam. Na een periode te hebben gefungeerd als rechter plaatsvervanger is Liesbeth van 2000 tot 2008 werkzaam geweest bij de Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Allen & Overy.

Liesbeth heeft diverse publicaties in toonaangevende (arbeidsrechtelijke) tijdschriften op haar naam staan en doceert regelmatig aan de VU Law Academy over arbeidsprocesrecht. Zij heeft als co-auteur meegewerkt aan het commentaar op de wettelijke bepalingen over het uitzendovereenkomst (Kluwer losbladige Arbeidsovereenkomst). Daarnaast geeft zij in-company trainingen aan (HR) directeuren en HR managers.

Liesbeth is een van de oprichters van L&A advocaten en is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam e.o. (VAAA).