Ik ben mijn arbeidsrechtelijke carrière gestart in het bedrijfsleven, onder meer bij Deloitte en de Bijenkorf. Hierdoor heb ik goed zicht op wat de ondernemer wil. Mijn aanpak is oplossingsgericht en pragmatisch. Ik schuw confrontatie niet, maar ben ook heel goed in staat om zaken te ontrafelen en op te lossen. Ik sta voornamelijk werkgevers bij, maar ook ondernemingsraden en werknemers.

Ik studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Nijmegen. Voor mijn afstudeerscriptie “Bescherming tegen vrouwelijke genitale verminking binnen het rechtsstelsel van de Verenigde Naties” heb ik de prijs voor beste rechtenscriptie studiejaar 2003/2004 van de Universiteit van Nijmegen ontvangen. Na mijn studie volgde ik de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en een deelmaster Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrechtsadvocaten Nederland. In 2016 heb ik met goed gevolg de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond en in 2022 de Postacademische Leergang Sport en Recht aan de VU. Ik geef diverse cursussen over medezeggenschap, privacy op de werkvloer, grensoverschrijdend gedrag en arbeidsrechtelijke actualiteiten aan onder andere SDU en het Instituut voor Arbeidsrecht.

Ten slotte ben ik lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).


Cliënten over Irene:

“De samenwerking met Irene was echt bijzonder prettig. Echt top hoe ze ons als organisatie heeft bijgestaan. Het was niet alleen de kennis en kunde van Irene wat de samenwerking goed maakte. In een zeer moeilijke situatie konden we elkaar ook goed, snel en prettig vinden. Mede dankzij haar hebben we de situatie tot een goed einde weten te brengen.”
Clustermanager bij een jeugdzorgorganisatie

“Irene is al jaren mijn steun en toeverlaat in ingewikkelde juridische trajecten en veranderingen. Ze kan buiten de gebaande paden denken en benadert zaken vanuit meerdere invalshoeken. Ze schetst de verschillende scenario’s en laat je op een prettige manier en in een goede heldere dialoog je aanpak kiezen. Ze levert snel, is toegankelijk en communiceert prettig. Het voelt ook echt als samen en dat is bijzonder.”

“De samenwerking met Irene hebben we weer als enorm plezierig ervaren. We hadden een lastige kwestie met een medewerker i.v.m. het schenden van een concurrentiebeding. In de constructieve samenwerking hebben we uiteindelijk ons gelijk gehaald bij de rechter. Voor ons bedrijf was dit extreem belangrijk en we waren erg blij met het resultaat.”


Cursisten over Irene:

“De manier van lesgeven door Irene is heel leuk en levendig. Zij is erg enthousiast over haar vak.”

“De cursus was informatief en interactief. Een optimale verhouding van luisteren en vragen stellen. Zeker een aanrader.”

“Het was een fantastische cursus, inhoudelijk interessant en bruikbaar in de praktijk.”

“Mevr. Francken is een geboren spreekster. Erg boeiend.”